Kenniscentrum, Nieuws, VVOJ Activiteiten, Woo

Enquête-resultaten WOB-boek ‘Een muur van rubber’

Woensdagmiddag heeft de VVOJ Een muur van rubber, de WOB in de journalistieke praktijk gepresenteerd in perscentrum Nieuwspoort (Twitter: #vvojwob). Bekijk de complete enquête-uitkomsten (pdf), lees een samenvatting van de resultaten of bekijk het Twitter-transcript van de presentatie en aansluitende discussie. Of ga naar de speciale publicatie-pagina, waar je binnenkort ook een verslag van de bijeenkomst kunt lezen.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk