Conferentie

VVOJ09 Video

Marieke Vandenhende, laatstejaars journalistiek aan de Universiteit Gent, heeft tijdens VVOJ09 een serie interviews opgenomen. Die filmpjes staan op haar weblog en – met dank – ook op deze pagina.

Mark Lee Hunter (INSEAD)

Johan Denis (co-winnaar VVOJ Aanmoedingsprijs 2009)

Frieda Joris (Het Laatste Nieuws)

Jan Holderbeke (eindredacteur Panorama)

Marjan Justaert (De Morgen)

Jeroen Trommelen (de Volkskrant)

Kristof Clerix (MO*)

Eveline Lubbers (freelance)

Wim Van den Eynde (Panorama)

Gert-Jan Dennekamp (NOS)

Marleen Teugels (freelance)

Gerelateerde artikelen

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

De VVOJ-conferentie wordt dit jaar ingeleid door Adam Tooze. Hij is historicus, professor aan de Columbia University in New York en auteur van Crashed: How a Decade of Financial Crises Changed the World, de ultieme kroniek van de globale financiële crisis in 2008. In dat boek brengt Tooze geschiedschrijving, journalistiek onderzoek en academische inzichten samen en vertelt daarmee het verhaal van die crisis zoals niemand anders dat heeft gedaan. 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk