Nieuws

Europese Seks in de Pers Prijs 2009

Journalisten die tussen 15 december 2008 and 15 december 2009 werk publiceerden over seksuele en reproductieve gezondheid en rechten, kunnen meedingen naar de Seks in de pers prijs 2009 die komend voorjaar voor de tweede keer wordt uitgereikt.

De prijs, waaraan een geldbedrag van maximaal 2.000 euro en een persreis naar Oeganda is verbonden, is bedoeld voor journalisten van de gedrukte pers en internetjournalisten in de Europese Unie die schrijven over seksuele en reproductieve gezondheid en rechten en armoedebestrijding in ontwikkelingslanden.

Te denken valt aan reportages over de situatie in deze landen als het om seksuele gezondheid gaat, voorbeelden van ontwikkelingsprogramma’s maar ook beleidskwesties.

Nederland is een van de vijf landen die meedoen aan deze Europese Journalistenprijs 2009, die wordt uitgegeven door MYBODY, met steun van de Europese Unie.

MYBODY en de zusterorganisaties in de andere vier landen ondersteunen projecten op het gebied van seksuele gezondheid die lokale organisaties in ontwikkelingslanden opzetten.

Redacteuren en (freelance) journalisten kunnen één artikel per persoon insturen. Ook derden kunnen artikelen insturen van een journalist mits zij een aparte motivatie toevoegen waarom de schrijver van het betreffende artikel het verdient te winnen.

Een onafhankelijke jury van mediaprofessionals en deskundigen selecteert drie nationale prijswinnaars. De winnaar van de eerste prijs wordt vervolgens beoordeeld door een Europese jury die in april 2010 in Den Haag de prijswinnaar en de nummer twee en drie kiest.

De prijzen bestaat uit een geldbedrag van respectievelijk 2.000, 1.000 en 500 euro, en een uitnodiging voor een persreis naar Oeganda.

De deadline voor inzendingen is 15 december 2009.

Meer informatie:
Mijntje van Kemenade
MYBODY
Vinkenburgstraat 2a
3512 AB Utrecht
telefoon: 030-2393870
e-mail f.godefroy@mybody.nl

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk