Pieter-KLein.jpg Pieter Klein (1966) is adjunct-hoofdredacteur RTL Nieuws. Eerder was Klein Hoofd Persvoorlichting van het ministerie van Financiën. Voor zijn overstap naar de overheid was hij chef van de politieke redactie van RTL Nieuws.

Klein begon zijn journalistieke carrière als redacteur en politiek verslaggever bij AVRO-radio. Daarna was hij onder meer politiek redacteur van het Algemeen Dagblad en voor dezelfde krant correspondent in Londen. In 1999 ontving hij de Anne Vondeling-prijs voor parlementaire journalistiek.

Ook is hij co-auteur van twee biografieën, over Jan Pronk en Wim Kok.

Tijdens de conferentie vertelt Klein over de spanning tussen de geoliede communicatiemachinerie en de vrije nieuwsgaring, en laat hij zien hoe je door gericht te WOB-ben de overheid het werk kunt laten doen.

Links:
Biografie Wim Kok, door Pieter Klein
Recensie NRC Handelsblad over biografie Wim Kok