Conferentie, Kenniscentrum

Infiltreren in de huizenmarkt

Dalende woningprijzen? Hoeveel hypotheken zijn vorig jaar verstrekt? Neemt het aantal onvrijwillige veilingen toe? Wat is de gemiddelde prijs van een bouwkavel? De aandacht vanuit de media voor het Kadaster is sinds de stagnatie op de woningmarkt behoorlijk toegenomen. Er is behoefte  aan volledige, actuele en onafhankelijke vastgoedinformatie. Het Kadaster kan hierbij helpen. En wist je dat het Kadaster ook uitgebreide ‘geo-informatie’ biedt? Digitale bestanden op basis van topografische kaarten van het hele Nederlandse grondgebied, verzameld via luchtfoto’s en terreinverkenningen. Wat je daar allemaal mee kunt!

Via een presentatie word je meegenomen in de wereld van het Kadaster: wie is wie, wat doen ze, hoe doen ze het, hoe kun je deze schat aan informatie ontsluiten, wat zijn belangrijke ontwikkelingen, etc. De sprekers zullen van de gelegenheid gebruik maken om bepaalde zaken verder te verduidelijken, en zeker ook  de informatiebehoefte van de journalisten te peilen om (indien nodig) de informatieverstrekking te optimaliseren. Kom met vragen en wensen naar deze unieke bijeenkomst.

Sprekers namens het Kadaster zijn: Arjan Bruins (communicatie), Kees de Zeeuw (manager sector product- en procesinnovatie, directie Geo) en Rik Ebbeling (manager sector product- procesinnovatie, directie Rechtszekerheid).
Moderator: Arlen Poort (NRC Handelsblad)

Zaterdag 28 november
10.45-12.00
Zaal 2S200

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk