Conferentie, Kenniscentrum

Crowdsourcing

Crowdsourcing is het inzetten van je publiek als bron. Voor het vergaren van kennis of als extra handjes voor je journalistieke werk. Een creatieve toepassing van crowdsourcing is bijvoorbeeld wat The Guardian deed: de Britse krant zette zijn lezers in om het parlement onder de loep te nemen en beschikte uiteindelijk over 457.153 pagina’s met declaratiegegevens van de MP’s. De lezers konden deze controleren op correctheid.

Zaterdag 28 november
10.45-12.00
Zaal 1

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

We are organizing an intensive master class on finding, validating and processing footage. Never before has the Washington Post given such an insight into its own methodology.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk