Kenniscentrum, Nieuws

Nieuwe thema-avonden CBS

De thema-avonden bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) krijgen een vervolg op 12 en 26 oktober. Net als voor de zomer  staat het opzoeken van gegevens in Statline op het programma.

Voor de zomer organiseerde de VVOJ al drie thema-avonden voor leden, na een drukbezocht VVOJ Café bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) afgelopen april. Tijdens deze bijeenkomsten werd nader ingegaan op het werken met Statline.

Ook dit najaar staat dit onderwerp centraal.

Thema’s:
12 oktober: arbeid en economie
26 oktober: bevolking, onderwijs en gezondheid

Elke avond begint rond 18:30 uur met een broodje en duurt tot ongeveer 21:30 uur. Per keer is er plaats voor een groep van zes tot achttien personen.

De cursussen worden gratis aangeboden. Plaatsing gaat in volgorde van aanmelding. Aanmelden is verplicht met een mailtje naar cafe@vvoj.org. Vermeld je naam, eventuele werkgever en je specialisatie. Ben je op zoek naar specifieke gegevens in Statline (die passen binnen het thema), geef dat ook vooraf even door.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk