Kenniscentrum, Nieuws

Coververhaal: 30 dollar per woord

13.000 woorden telt een New York Times-verhaal over een ziekenhuis in New Orleans dat na de orkaan Katrina een veel hoger dodental liet zien dan vergelijkbare ziekenhuizen in de omgeving. Bijzonder: het stuk is gemaakt in samenwerking met het non-profit onderzoekscollectief ProPublica, en met financiering van de Kaiser Family Foundation. Het stuk, waaraan een paar jaar is gewerkt, zou zo’n 400.000 dollar hebben gekost. Omgerekend: dik 30 dollar per woord.

Gerelateerde artikelen

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk