Kenniscentrum, Nieuws

Coververhaal: 30 dollar per woord

13.000 woorden telt een New York Times-verhaal over een ziekenhuis in New Orleans dat na de orkaan Katrina een veel hoger dodental liet zien dan vergelijkbare ziekenhuizen in de omgeving. Bijzonder: het stuk is gemaakt in samenwerking met het non-profit onderzoekscollectief ProPublica, en met financiering van de Kaiser Family Foundation. Het stuk, waaraan een paar jaar is gewerkt, zou zo’n 400.000 dollar hebben gekost. Omgerekend: dik 30 dollar per woord.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk