Kenniscentrum, Nieuws

Prijs journalistieke producties epilepsie

Journalisten die werk produceerden over epilepsie, kunnen in aanmerking komen voor de zogeheten Excellence in Epilepsy Journalism Award. Journalisten kunnen tot het eind van deze maand werk insturen.

De prijs wordt toegekend door het International Bureau for Epilepsy (IBE) and het Brussel gevestigde biofarmaceutische bedrijf UCB.

In aanmerking komen alle soorten originele en recente journalistieke producties die geschreven zijn voor medische, wetenschappelijke dan wel massa media. Het werk moet aantoonbaar een bijdrage leveren aan de kennis, het bewustzijn over en begrip voor epilepsie.

Alle stukken worden beoordeeld door een zevenkoppige internationale jury die bestaat uit:

Carlos Acevedo (Vice-voorzitter IBE Zuid-Amerika en redacteur van International Epilepsy News)
David Josephs (vader van epilepsie patiënt)
Joachim Mueller-Jung (Frankfurter Allgemeine Zeitung)
Mark Porter (medisch verslaggever The Times)
Robert Cole (CEO Epilepsy Association of South Australia and the Northern Territory)
Roger Sergel, (hoofdredactie gezondheidszorg ABC News)
Susanne Lund, President (IBE)

Er zijn drie inzendingscategoriën: medische gedrukte en online journalistiek, gedrukte en online massa media en televisie en radio.

Aanmelden kan tot uiterlijk 30 juni 2009 via excellence@epilepsyja.com of door de inzending per post te versturen naar:

Excellence in Epilepsy Journalism Award
POB 64158, London, WC2E 9WR
Great-Britain
E-mail:

Meer informatie over de prijs en het aanmeldformulier zelf kunt u hier downloaden.

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk