Kenniscentrum, Nieuws

Huffington Post start onderzoeksfonds

De Huffington Post Investigative Fund – startbudget 1,75 miljoen dollar – is een van de nieuwe initiatieven die journalistiek onderzoek zeggen te willen financieren. Waar reguliere media onder toenemende druk staan om kosten te besparen, komen alternatieven in beeld. Zo is er al Spot.Us, waar journalisten een idee aanbieden in de hoop dat belangstellenden het geld bij elkaar leggen om het te kunnen realiseren.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk