Kenniscentrum, Nieuws

Huffington Post start onderzoeksfonds

De Huffington Post Investigative Fund – startbudget 1,75 miljoen dollar – is een van de nieuwe initiatieven die journalistiek onderzoek zeggen te willen financieren. Waar reguliere media onder toenemende druk staan om kosten te besparen, komen alternatieven in beeld. Zo is er al Spot.Us, waar journalisten een idee aanbieden in de hoop dat belangstellenden het geld bij elkaar leggen om het te kunnen realiseren.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk