Kenniscentrum, Nieuws

Journalistieke verhalen, wie biedt?

Wie biedt? Op de website Spot.Us wordt geld ingezameld voor journalistieke projecten. (Freelance) journalisten ‘pitchen’ een idee. Bezoekers die vinden dat het verhaal gemaakt verdient te worden, kunnen een donatie doen. Crowdfunding heet dat. Spot.Us is een initiatief van het Center for Media Change. Gerealiseerde publicaties zijn via dezelfde website terug te vinden.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk