Kenniscentrum, Nieuws

Onderzoeks-Pulitzer naar New York Times

Oud-generaals die als televisiecommentatoren allerlei belangen bij defensie en bedrijven verdoezelen. Die onthulling heeft The New York Times de Pulitzer voor onderzoeksjournalistiek opgeleverd, een van de vijf die de krant dit jaar won. Uit de Pulitzer fact sheet (pdf): jaarlijks dingen 2400 inzendingen mee naar 21 prijzen. Voor de journalistieke Pulitzers waren er 1028 inzendingen. Dit jaar deden ook 65 “online-only” publicaties mee, geen ervan viel in de prijzen.

Gerelateerde artikelen

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk