Kenniscentrum, Nieuws

Onderzoeks-Pulitzer naar New York Times

Oud-generaals die als televisiecommentatoren allerlei belangen bij defensie en bedrijven verdoezelen. Die onthulling heeft The New York Times de Pulitzer voor onderzoeksjournalistiek opgeleverd, een van de vijf die de krant dit jaar won. Uit de Pulitzer fact sheet (pdf): jaarlijks dingen 2400 inzendingen mee naar 21 prijzen. Voor de journalistieke Pulitzers waren er 1028 inzendingen. Dit jaar deden ook 65 “online-only” publicaties mee, geen ervan viel in de prijzen.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Hoe komt de journalistiek uit de crisisstand? Ontsnapt ons vak na de opeenstapeling van crises – corona, Oekraïne, klimaat, gas, vertrouwen en wat niet meer – ooit nog uit het frame waar ze zelf zo verslaafd aan is?

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk