Kenniscentrum, Nieuws

Webvideo zoomt in op journalistiek onderzoek guerrilla Colombia

Kijktip: The Investigators, een webvideoserie van Center for Investigative Reporting, over actuele onderzoeksjournalistiek. De eerste aflevering zoomt in op twee broers in Colombia die zich als journalisten hebben ingegraven in de paramilitaire guerrilla-clans in dat land en er een televisieprogramma over maken, Contravía genaamd.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk