Kenniscentrum, Nieuws

Webvideo zoomt in op journalistiek onderzoek guerrilla Colombia

Kijktip: The Investigators, een webvideoserie van Center for Investigative Reporting, over actuele onderzoeksjournalistiek. De eerste aflevering zoomt in op twee broers in Colombia die zich als journalisten hebben ingegraven in de paramilitaire guerrilla-clans in dat land en er een televisieprogramma over maken, Contravía genaamd.

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk