Kenniscentrum, Nieuws

Webvideo zoomt in op journalistiek onderzoek guerrilla Colombia

Kijktip: The Investigators, een webvideoserie van Center for Investigative Reporting, over actuele onderzoeksjournalistiek. De eerste aflevering zoomt in op twee broers in Colombia die zich als journalisten hebben ingegraven in de paramilitaire guerrilla-clans in dat land en er een televisieprogramma over maken, Contravía genaamd.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk