De Loep, Nieuws

Publicaties voordragen voor De Loep 2009

Uiterlijk 16 april kunnen journalistieke producties worden aangemeld voor De Loep 2009. Iedereen is welkom om publicaties voor te dragen in de categorieën tekstuele en audiovisuele producties, of voor de VVOJ Aanmoedigingsprijs. De werken moeten zijn gepubliceerd tussen 1 april 2008 en 31 maart 2009. Ga naar het aanmeldformulier of lees eerst het reglement.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk