Jaarboek, Kenniscentrum, Nieuws

Pendelen tussen bankbestuurders

De uitzending ‘Fortis Files’ op zondag 1 februari 2009 was de laatste die onderzoeksjournalist Jan Puype voor VRT Panorama maakte. Vorig jaar sleepte hij met zijn Panorama-collega Wim Van den Eynde een nominatie voor De Loep in de wacht. Maar Puype houdt van het gedrukte woord en die oude liefde blijkt onverbeterlijk, vertelt hij in de interviewserie Dossier Onderzoek. “Steeds moet je waken dat de kijker niet afhaakt.” Om het hele artikel te lezen, moet je ingelogd zijn.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk