Kenniscentrum, Nieuws, Woo

Weblog Bigwobber wil WOB-kennis delen

‘Wie vraagt, krijgt meer’ is de leuze van Bigwobber, een nieuw weblog speciaal gewijd aan de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB). Journalist Brenno de Winter wil kennis en WOB-ervaringen delen en zet naast de WOB-verzoeken ook zoveel mogelijk bezwaar- en beroepsschriften online. De onderwerpen lopen uiteen van het Handboek Consulaire Zaken en Personenverkeer tot de besluitvorming rondom de kabinetssteun aan de inval Irak. Lees ook De Winters toelichting.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk