Kenniscentrum, Nieuws

VVOJ Webwijzer haakt in op gasconflict

Onderzoeksjournalisten die zich bezighouden met de gascrisis tussen Rusland en de Oekraïne en de onderhandelingen daarover met de Europese Unie doen er goed aan om de VVOJ Webwijzer regelmatig te raadplegen. De Webwijzer, vast onderdeel van het Kenniscentrum van de VVOJ-website, blijft zich vernieuwen.

De categorieën over energie en milieu bevatten vele handige websites voor onderzoek rondom de crisis, maar wijzen tevens de weg naar alternatieve vormen van energie en gerelateerde problemen.

Ook andere delen van de Webwijzer zijn recentelijk opgeschoond en uitgebreid!

Kent u zelf bijzondere websites waarvan u denkt dat collega’s ook kunnen profiteren? Schroom niet en stuur ze naar webredactie@vvoj.org

Gerelateerde artikelen

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft besloten om een bijzondere leerstoel Onderzoeksjournalistiek in te stellen. De leerstoel wordt voor 5 jaar ingesteld en is tot stand gekomen op initiatief van de Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Voor de financiering zijn Vereniging Veronica, Gieskes-Strijbis Fonds en Stichting Democratie en Media bij dit initiatief betrokken.

Journalisten zijn niet tevreden over de afhandeling van Woo-verzoeken. Het duurt vaak lang, levert soms weinig op, en de communicatie kan volgens hen beter. Veel winst lijkt te halen uit tijdig en open overleg en praktische afspraken tussen Woo-behandelaars en de journalisten.

Dit volgt uit een onderzoek waaraan 256 (onderzoeks)journalisten deelnamen en waarvoor een dialoogtafel met journalisten en Woo-behandelaars van de overheid is georganiseerd.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk