Kenniscentrum, Nieuws

Dick Scherpenzeel Prijs verwelkomt inzendingen

Op 15 januari sluit de inzendtermijn voor de Dick Scherpenzeel Prijs, een erkenning voor journalistieke producties die inzicht geven in de ontwikkeling van niet-westerse landen. De artikelen of uitzendingen moeten in 2008 zijn gepubliceerd. De winnaar ontvangt een bedrag van 10.000 euro. Talent tot en met 25 jaar kan meedingen naar een aanmoedigingsprijs (1.000 euro). De prijs wordt in april of mei uitgereikt. Meer info bij de Dick Scherpenzeel Stichting.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk