Conferentie, Nieuws

Nu in Webwijzer: links specialisten Brussel 2008

Was u wel bij de European Investigative Journalism Conference in Brussel maar vergat u per ongeluk die handige links van New Scientist redacteur Peter Aldhous? Of kon u niet naar Brussel komen maar had u wel graag willen weten welke bijzondere websites uw collega-specialisten hadden? Log dan snel in op de website, want de VVOJ Webwijzer is inmiddels uitgebreid met de eerste links die onze toppers tijdens de conferentie in Brussel 2008 presenteerden. Kijk mee hoe de Affaire Catherine Verfaillie zich ontvouwde en zoek zelf op speciale kenmerken van Amerikaanse patenten.

Gerelateerde artikelen

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft besloten om een bijzondere leerstoel Onderzoeksjournalistiek in te stellen. De leerstoel wordt voor 5 jaar ingesteld en is tot stand gekomen op initiatief van de Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Voor de financiering zijn Vereniging Veronica, Gieskes-Strijbis Fonds en Stichting Democratie en Media bij dit initiatief betrokken.

Journalisten zijn niet tevreden over de afhandeling van Woo-verzoeken. Het duurt vaak lang, levert soms weinig op, en de communicatie kan volgens hen beter. Veel winst lijkt te halen uit tijdig en open overleg en praktische afspraken tussen Woo-behandelaars en de journalisten.

Dit volgt uit een onderzoek waaraan 256 (onderzoeks)journalisten deelnamen en waarvoor een dialoogtafel met journalisten en Woo-behandelaars van de overheid is georganiseerd.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk