Conferentie

Techniques for producing a story in multiple media: video-radio-print-the web

Discussing the techniques for producing a story/investigation in multiple media: video–radio–print–the web. Main points here are discussing how you can approach a major investigation with all media in mind from the outset. Each demands different types of information, interviewing, etc.. By knowing from the outset that a story will be carved into distinct media, can be strategic in your reporting. This is a major priority of CIR now. Mark Schapiro will lay out how this can be done. Also, the role of the web in providing additional backup and new ways of presenting stories: using flash art, animation, interactive graphics to convey the essential points of the story.

Speaker: Mark Schapiro
Moderator: Kristof Clerix

When? Saturday November 22st, 10.45 AM
Where? Erasmushogeschool, Room 3.13

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

conferentie-1x

Eind 2013 ontvangt de gemeenteraad van Birmingham, Engeland – een merkwaardige anonieme brief waarin melding wordt gemaakt van een complot van Islamisten om openbare scholen in een achterstandswijk over te nemen. Het geheime plan had de codenaam Operation Trojan Horse. De brief wordt intern snel ontmaskerd als nep, maar veroorzaakt toch landelijke paniek als die in maart 2014 lekt naar de pers. Anekdotes over leerkrachten die Salafistische gedachten in de hoofden van hun leerlingen pompen en hun vrouwelijke collega’s discrimineren, buitelen over elkaar heen in de media.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk