Conferentie, Kenniscentrum

Source mapping

When we decide to dig deeper, we fear that the list of possible sources is endless. But we do not want to lose time chasing the wrong people and documents. Visualizing software can help here. We use XMind (for both Windows and Mac) to draw a ‘map’ of all the possible sources regarding an issue. Once in a map, it is easy to pick your way to useful people, documents and data. What is more: Xmind offers the possibility to link from the map to the original documents or websites and to add contact info and even portraits to people. You will end up with a clear graphic picture of all the sources you do/can use and their relationships. A great tool for investigative teams who do want to share sources and ideas in a simple way.

Trainer: Luuk Sengers

When? Saturday November 22st, 10.45 AM
Where? Erasmushogeschool, Room 3.08

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Hoe komt de journalistiek uit de crisisstand? Ontsnapt ons vak na de opeenstapeling van crises – corona, Oekraïne, klimaat, gas, vertrouwen en wat niet meer – ooit nog uit het frame waar ze zelf zo verslaafd aan is?

 

conferentie-1x

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk