Conferentie, Kenniscentrum

Life of a European Mandarin

For more than seven years, Derk-Jan Eppink (NL) worked as a senior official behind the scenes in the European Commission. The Commission is not well-known to the general public, but makes decisions which affect the daily lives of almost half a billion Europeans. Now that he has left the Commission to take up a new job in New York, Eppink looks back on his time in Europe. In his workshop ‘Life of a European Mandarin’ (named as his book), he gives a rare glimpse of life in Europe’s corridor of power.

Speaker: Derk-Jan Eppink
Moderator: Mark Kranenburg

When? Saturday November 22st, 2.00 PM
Where? Erasmushogeschool, Room 3.13

Interview with Derk-Jan Eppink, speaker at European Investigative Journalism Conference, Brussels

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

conferentie-1x

Eind 2013 ontvangt de gemeenteraad van Birmingham, Engeland – een merkwaardige anonieme brief waarin melding wordt gemaakt van een complot van Islamisten om openbare scholen in een achterstandswijk over te nemen. Het geheime plan had de codenaam Operation Trojan Horse. De brief wordt intern snel ontmaskerd als nep, maar veroorzaakt toch landelijke paniek als die in maart 2014 lekt naar de pers. Anekdotes over leerkrachten die Salafistische gedachten in de hoofden van hun leerlingen pompen en hun vrouwelijke collega’s discrimineren, buitelen over elkaar heen in de media.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk