Nieuws

Hoge Raad: journalisten afluisteren mag

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) mag onder bepaalde voorwaarden journalisten afluisteren. De Hoge Raad heeft vrijdag 11 juli een eerdere uitspraak met die strekking van het Gerechtshof bekrachtigd, die daarmee onherroepelijk is geworden. Wel moet de AIVD met de afluisterbevoegdheid terughoudendheid in acht nemen. De AIVD besloot een paar jaar geleden twee Telegraaf-verslaggevers af te luisteren, nadat ze kenbaar hadden gemaakt over staatsgeheime stukken te beschikken. De Telegraaf begon een procedure onder meer vanwege het principe van bronbescherming.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk