Nieuws

Hoge Raad: journalisten afluisteren mag

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) mag onder bepaalde voorwaarden journalisten afluisteren. De Hoge Raad heeft vrijdag 11 juli een eerdere uitspraak met die strekking van het Gerechtshof bekrachtigd, die daarmee onherroepelijk is geworden. Wel moet de AIVD met de afluisterbevoegdheid terughoudendheid in acht nemen. De AIVD besloot een paar jaar geleden twee Telegraaf-verslaggevers af te luisteren, nadat ze kenbaar hadden gemaakt over staatsgeheime stukken te beschikken. De Telegraaf begon een procedure onder meer vanwege het principe van bronbescherming.

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk