Nieuws

‘We worden gezien als pottenkijkers’

Freelance journalist Yvonne van de Meent publiceerde dit voorjaar in het Onderwijsblad onder de kop ‘Misplaatst armoedegevoel’ een onderzoek naar de veelal riante vermogens van 1272 besturen in het basisonderwijs. Het bestuderen van cijfertjes is maar het halve werk, zegt ze: de journalistieke opdracht is te duiden. Aan webredacteur Arno Kersten vertelt ze in een nieuwe aflevering van Dossier Onderzoek hoe het project tot stand kwam. Om het hele artikel te lezen, moet je ingelogd zijn.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk