Nieuws

‘We worden gezien als pottenkijkers’

Freelance journalist Yvonne van de Meent publiceerde dit voorjaar in het Onderwijsblad onder de kop ‘Misplaatst armoedegevoel’ een onderzoek naar de veelal riante vermogens van 1272 besturen in het basisonderwijs. Het bestuderen van cijfertjes is maar het halve werk, zegt ze: de journalistieke opdracht is te duiden. Aan webredacteur Arno Kersten vertelt ze in een nieuwe aflevering van Dossier Onderzoek hoe het project tot stand kwam. Om het hele artikel te lezen, moet je ingelogd zijn.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk