Nieuws

Negen winnaars De Tegel

Jos van Dongen en André Tak van Zembla zijn voor hun uitzending ‘Het clusterbomgevoel’ beloond met De Tegel. Vorig jaar wonnen ze met hun onderzoek al de VVOJ Prijs 2007. In totaal negen winnaars zijn bij de uitreiking van De Tegel dinsdagavond in Amsterdam gehuldigd.

Onder hen ook de redactie van Argos voor hun uitzendingen over militaire operaties in Afghanistan, Ron Lodewijks van het Brabants Dagblad voor zijn onthullingen van gouden handdrukken en Thijs Niemantsverdriet voor twee portretten in Vrij Nederland. Zie hier alle winnaars.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk