Nieuws

NIAS-aanvragen journalisten tot 23 mei

Altijd al willen netwerken op hoog niveau? U wilt meer weten over de laatste ontwikkelingen in de natuurkunde maar heeft tevens een voorliefde voor Middeleeuwse literatuur, en bent natuurlijk wel van plan uw eigen onderzoeksproject op tijd af te schrijven?

 

Het kan allemaal met een verblijfsbeurs van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten in het Netherlands Institute for Advanced Studies (NIAS) te Wassenaar.

 

Journalisten die een onderzoeksproject hebben afgerond en in de schrijffase verkeren, hebben tot 23 mei 2008 de tijd om een aanvraag in te sturen voor een werkbeurs ter waarde van 10.000 euro. Het gaat om het eerste academische semester van komend jaar, september 2008-februari 2009.

 

Het prestigieuze NIAS is gevestigd in Wassenaar en biedt jaarlijks onderdak aan een stuk of veertig wetenschappers uit binnen- en buitenland.

 

Het verblijf in het NIAS biedt mensen de mogelijkheid om ongestoord onderzoek te doen en te schrijven – zo heeft ieder een eigen slaap- en/of werkkamer en kan gebruik maken van een bibliotheek- en documentatiedienst. Maar verblijf in het NIAS is tevens een ideale manier om te netwerken met topprofessionals uit tal van wetenschappelijke disciplines.

Iedereen die verblijft in het NIAS – waar tevens ruimte sportfaciliteiten zijn –  geeft een lezing over zijn eigen onderzoeksproject en neemt tevens deel aan lezingen van anderen. Ook worden er verschillende gezamenlijke uitstapjes gemaakt.

Inlichtingen:
Nederlands Institute for Advanced Studies
Fonds BJP
Geke van der Wal
Korte Leidsedwarsstraat 12
1017 RC Amsterdam
Tel: 020-6386295
E-mail: fonds@fondsbjp.nl

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk