Nieuws

NIAS-aanvragen journalisten tot 23 mei

Altijd al willen netwerken op hoog niveau? U wilt meer weten over de laatste ontwikkelingen in de natuurkunde maar heeft tevens een voorliefde voor Middeleeuwse literatuur, en bent natuurlijk wel van plan uw eigen onderzoeksproject op tijd af te schrijven?

 

Het kan allemaal met een verblijfsbeurs van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten in het Netherlands Institute for Advanced Studies (NIAS) te Wassenaar.

 

Journalisten die een onderzoeksproject hebben afgerond en in de schrijffase verkeren, hebben tot 23 mei 2008 de tijd om een aanvraag in te sturen voor een werkbeurs ter waarde van 10.000 euro. Het gaat om het eerste academische semester van komend jaar, september 2008-februari 2009.

 

Het prestigieuze NIAS is gevestigd in Wassenaar en biedt jaarlijks onderdak aan een stuk of veertig wetenschappers uit binnen- en buitenland.

 

Het verblijf in het NIAS biedt mensen de mogelijkheid om ongestoord onderzoek te doen en te schrijven – zo heeft ieder een eigen slaap- en/of werkkamer en kan gebruik maken van een bibliotheek- en documentatiedienst. Maar verblijf in het NIAS is tevens een ideale manier om te netwerken met topprofessionals uit tal van wetenschappelijke disciplines.

Iedereen die verblijft in het NIAS – waar tevens ruimte sportfaciliteiten zijn –  geeft een lezing over zijn eigen onderzoeksproject en neemt tevens deel aan lezingen van anderen. Ook worden er verschillende gezamenlijke uitstapjes gemaakt.

Inlichtingen:
Nederlands Institute for Advanced Studies
Fonds BJP
Geke van der Wal
Korte Leidsedwarsstraat 12
1017 RC Amsterdam
Tel: 020-6386295
E-mail: fonds@fondsbjp.nl

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk