Nieuws

Tegenwerking klokkenluider Spijkers was ‘kwaadaardig’

Hoofdrolspelers in de kwestie rondom Defensie-klokkenluider Fred Spijkers hebben onder meer ‘kwaadaardig’ opgetreden, aldus rechtswetenschappers aan de Universiteit van Amsterdam in een onderzoek gepubliceerd in Binnenlands Bestuur. Journalist Alexander Nijeboer, die zich met een boek vastbeet in de zaak-Spijkers ondanks tegenwerking en juridische procedures, voelt zich gesteund door het rapport. Nijeboer was in december 2007 nog een van de sprekers tijdens het VVOJ Debatcafé.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk