Nieuws

Tegenwerking klokkenluider Spijkers was ‘kwaadaardig’

Hoofdrolspelers in de kwestie rondom Defensie-klokkenluider Fred Spijkers hebben onder meer ‘kwaadaardig’ opgetreden, aldus rechtswetenschappers aan de Universiteit van Amsterdam in een onderzoek gepubliceerd in Binnenlands Bestuur. Journalist Alexander Nijeboer, die zich met een boek vastbeet in de zaak-Spijkers ondanks tegenwerking en juridische procedures, voelt zich gesteund door het rapport. Nijeboer was in december 2007 nog een van de sprekers tijdens het VVOJ Debatcafé.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk