Nieuws

Tegenwerking klokkenluider Spijkers was ‘kwaadaardig’

Hoofdrolspelers in de kwestie rondom Defensie-klokkenluider Fred Spijkers hebben onder meer ‘kwaadaardig’ opgetreden, aldus rechtswetenschappers aan de Universiteit van Amsterdam in een onderzoek gepubliceerd in Binnenlands Bestuur. Journalist Alexander Nijeboer, die zich met een boek vastbeet in de zaak-Spijkers ondanks tegenwerking en juridische procedures, voelt zich gesteund door het rapport. Nijeboer was in december 2007 nog een van de sprekers tijdens het VVOJ Debatcafé.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk