Nieuws

Tegenwerking klokkenluider Spijkers was ‘kwaadaardig’

Hoofdrolspelers in de kwestie rondom Defensie-klokkenluider Fred Spijkers hebben onder meer ‘kwaadaardig’ opgetreden, aldus rechtswetenschappers aan de Universiteit van Amsterdam in een onderzoek gepubliceerd in Binnenlands Bestuur. Journalist Alexander Nijeboer, die zich met een boek vastbeet in de zaak-Spijkers ondanks tegenwerking en juridische procedures, voelt zich gesteund door het rapport. Nijeboer was in december 2007 nog een van de sprekers tijdens het VVOJ Debatcafé.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk