Nieuws

Nationale prijs voor onderwijsjournalistiek

Tijdens de Nationale Onderwijsweek – oktober 2008 – zal dit jaar de eerste Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek worden uitgereikt. In aanmerking voor de prijs komt oorspronkelijk, Nederlandstalig journalistiek werk dat bedoeld is voor een breed publiek. De prijs zelf bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag. 

De aard van het medium – krant, tijdschrift, radio, televisie, website – is niet relevant. Tussen 1 februari en 1 mei 2008 kan werk dat voor de prijs in aanmerking zou kunnen komen, onder de aandacht van de jury worden gebracht.

De prijs is ingesteld door de Stichting Stimulering Onderwijsjournalistiek, een in 2007 opgerichte stichting die beoogt meer en betere journalistieke berichtgeving over het onderwijs te stimuleren. De stichting is voortgekomen uit de Stichting HBO Journaal, van het in 2005 ter ziele gegane gelijknamige vakblad.

De jury van de prijs bestaat uit Marjan Agerbeek (voorheen onderwijsredacteur Trouw, thans hoofdredacteur Consumentengids), Rob Knoppert (publicist, oud-leraar en lerarenopleider natuurkunde, voormalig  columnist NRC Handelsblad) en Marc Vermeulen (hoogleraar-directeur IVA, Universiteit Tilburg). 

Op de website van de stichting staat het volledige reglement en een aanmeldingsformulier om werk – eigen of andermans – onder de aandacht van de jury te brengen.

Nadere informatie verstrekt Pieter Leenheer, secretaris van de stichting, e-mail prijs@onderwijsjournalistiek.nl.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk