Kenniscentrum, Nieuws, Woo

Voorstellen voor Europese openbaarheid

Eén centraal portaal om informatie over Europees bestuur sneller te vinden, meer volledige tekstdocumenten en beschikbaarheid in meer talen. Dat zijn een paar van de suggesties die de Europese Commissie heeft ontvangen voor een dit kwartaal te verschijnen aanpassing van de bestaande openbaarheidswetgeving. Daarbij gaat het onder meer over journalistiek relevante thema’s als de beschikbaarheid van documenten en de toegang tot databases.

De VVOJ nam deel aan een samenwerkingsverband van negen Europese onderzoeksjournalistieke organisaties, die gezamenlijk hun opvattingen documenteerden en indienden. De Commissie heeft alle reacties op haar eerste greenpaper geëvalueerd en nu in dit document gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

cafe

Alle startende, jonge en aspirant-onderzoeksjournalisten opgelet! Donderdag 20 juni zal er weer een VVOJ Start Café plaatsvinden.

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk