Kenniscentrum, Nieuws, Woo

Voorstellen voor Europese openbaarheid

Eén centraal portaal om informatie over Europees bestuur sneller te vinden, meer volledige tekstdocumenten en beschikbaarheid in meer talen. Dat zijn een paar van de suggesties die de Europese Commissie heeft ontvangen voor een dit kwartaal te verschijnen aanpassing van de bestaande openbaarheidswetgeving. Daarbij gaat het onder meer over journalistiek relevante thema’s als de beschikbaarheid van documenten en de toegang tot databases.

De VVOJ nam deel aan een samenwerkingsverband van negen Europese onderzoeksjournalistieke organisaties, die gezamenlijk hun opvattingen documenteerden en indienden. De Commissie heeft alle reacties op haar eerste greenpaper geëvalueerd en nu in dit document gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar. De middag wordt georganiseerd door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk