Kenniscentrum, Nieuws

‘Vlaamse media laten kansen liggen’

‘Het is schrijnend hoe de Vlaamse media heel wat kansen laten links liggen om zich te ontpoppen als een kritische waakhond’, aldus Daniel Biltereyst, vertrekkend jurylid van het Vlaamse Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek, in een verslag van Indymedia. Volgens collega-ex-jurylid Geert Sciot moeten journalisten onbetaald verlof nemen als ze tijd willen maken voor onderzoeksprojecten. Sterker nog, directeur Ides Debruyne van Pascal Decroos, mede-bestuurslid van de VVOJ, becijferde dat 99% van de journalistiek in Vlaanderen zich bezig houdt met verslaggeving en 1% met onderzoeksjournalistiek. Foto’s en presentaties staan online.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk