Kenniscentrum, Nieuws

‘Vlaamse media laten kansen liggen’

‘Het is schrijnend hoe de Vlaamse media heel wat kansen laten links liggen om zich te ontpoppen als een kritische waakhond’, aldus Daniel Biltereyst, vertrekkend jurylid van het Vlaamse Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek, in een verslag van Indymedia. Volgens collega-ex-jurylid Geert Sciot moeten journalisten onbetaald verlof nemen als ze tijd willen maken voor onderzoeksprojecten. Sterker nog, directeur Ides Debruyne van Pascal Decroos, mede-bestuurslid van de VVOJ, becijferde dat 99% van de journalistiek in Vlaanderen zich bezig houdt met verslaggeving en 1% met onderzoeksjournalistiek. Foto’s en presentaties staan online.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk