Kenniscentrum, Nieuws

‘Vlaamse media laten kansen liggen’

‘Het is schrijnend hoe de Vlaamse media heel wat kansen laten links liggen om zich te ontpoppen als een kritische waakhond’, aldus Daniel Biltereyst, vertrekkend jurylid van het Vlaamse Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek, in een verslag van Indymedia. Volgens collega-ex-jurylid Geert Sciot moeten journalisten onbetaald verlof nemen als ze tijd willen maken voor onderzoeksprojecten. Sterker nog, directeur Ides Debruyne van Pascal Decroos, mede-bestuurslid van de VVOJ, becijferde dat 99% van de journalistiek in Vlaanderen zich bezig houdt met verslaggeving en 1% met onderzoeksjournalistiek. Foto’s en presentaties staan online.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk