Conferentie Onderzoeksjournalistiek - Crisis?! - 18 en 19 november 2022 in Leiden

Elke redactie weet: noem iets een crisis en je hebt aandacht. Maar wat als het publiek én journalisten crisismoe zijn? Is terughoudendheid niet geboden, al was het maar omdat het mes bot wordt als je het dagelijks gebruikt. Dit jaar confereren wij onder meer over die vraag.

VVOJ-leden kunnen voor € 260,-  naar De Conferentie. Ben je ook lid van de NVJ? Dan kun je al voor €200,- deelnemen. Vul de code ikbenlidvandenvj in en houd je lidnummer van de NVJ bij de hand.

We hebben dit jaar een 'all in ticket’ dat is een conferentiekaartje inclusief het Handboek voor Onderzoeksjournalisten én een ticket voor de Theatervoorstelling KRANT + nagesprek (op donderdag 17 november). 

We hebben ook een regulier ticket - waar optioneel het handboek (25 euro) OF de voorstelling (15 euro) aan toegevoegd kan worden. 

Er zijn ook Sponsortickets verkrijgbaar. Informeer hiervoor bij je werkgever of neem contact op met onze coördinator Rick van Dijk. rick@vvoj.org

Masterclass Visual Search and Verification

Een dag voor de VVOJ Conferentie – op 17 november – organiseren we een intensieve masterclass over het vinden, valideren en verwerken van video en afbeeldingen. Met Dalton Bennet & Atthar Mirza van de Washington Post en Henk van Ess.

“Als onderzoeksjournalist word ik altijd enorm enthousiast van het werk van mijn collega’s. Op de jaarlijkse conferentie doe ik altijd weer veel inspiratie op die ik zelf ook weer voor mijn eigen onderzoek kan gebruiken. Een bijzonder kijkje in de keuken van de onderzoeksjournalist. De VVOJ is wat dat aangaat een ideaal platform om kennis, kunde en ideeën op te doen.”

Klaas den Tek

VVOJ2022

Met o.a. sprekers van: De Washington Post, The New York Times die het podium delen met onze eigen helden in de vereniging. 

Praktische informatie

De conferentie vindt plaats aan de Universiteit Leiden in het Lipsius GebouwCleveringaplaats 1, 2311 BD Leiden

Informatie over parkeren op de website van Visit Leiden

Het diner op vrijdagavond is bij Scheltema Leiden Marktsteeg 1, 2312 CS Leiden 

Preferred Hotel Reservations heeft voor de VVOJ een aantal hotels op een rijtje gezet. Via de link kun je een kamer boeken. Voel je vrij om via welke boekingssite dan ook een hotel te zoeken, omdat de prijs of annuleringsvoorwaarden in sommige gevallen gunstiger kunnen zijn.

Inmiddels zijn de kamers via Preferred Hotel Reservations vergeven. 

Tickets

VVOJ-leden kunnen voor € 260,-  naar De Conferentie. Ben je ook lid van de NVJ? Dan kun je al voor €200,- deelnemen. Vul de code ikbenlidvandenvj in en houd je NVJ-lidnummer bij de hand.

Maak de ervaring compleet met een journalistiek avondje uit op donderdag en grijp je kans om het VVOJ Handboek voor Onderzoeksjournalisten bij te bestellen voor maar 25 euro (eenmalige aanbieding winkelprijs is 39,95). 

Er zijn ook Sponsortickets verkrijgbaar. Informeer hiervoor bij je werkgever of neem contact op met onze coördinator Rick van Dijk.

Ledenticket all-in pakketLedenticket

Conferentienieuws

conferentie-1x

We are organizing an intensive master class on finding, validating and processing footage. Never before has the Washington Post given such an insight into its own methodology.

De Conferentie Onderzoeksjournalistiek 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten