Nieuws

De curator is je beste vriend

Gesneefde bedrijven zijn een bron van mooie verhalen. Maar hoe vind je de achterkant van het faillissement? Waar zaten de problemen, wie werd de dupe, wie ging er als derde hond met het been vandoor? De curator is je beste vriend! Rutger Schimmelpenninck doet geruchtmakende faillissementen als de DSB Bank, Eddy van Camp en Inge Mertens zijn gekende specialisten op het Belgische kerkhof van gefailleerde bedrijven. Ze vertellen over de praktijk, en wat wij journalisten kunnen leren uit hun verslagen. Met Rutger Schimmelpenninck, Eddy van Camp, Inge Mertens. Moderator: Piet Depuydt
Datum: 19 november 2010
Tijd: 14.00 – 15.15 uur
Lees ook de verslagen van Anne Boer en Simon Demeulenmeester. (inloggen vereist).

Gerelateerde artikelen

Je ziet en ruikt het niet, maar het veroorzaakt net zoveel gezondheidsverlies als overgewicht: luchtvervuiling zorgt jaarlijks voor 11.000 voortijdige doden. Uit dataonderzoek van Investico en EenVandaag blijkt dat ruim tweeduizend scholen, kinderdagverblijven, verpleeghuizen en sportvelden te dicht bij een drukke weg staan en daar zelf niet van op de hoogte zijn. De onderzoeksjournalisten gebruikten openbare databestanden en maakten een kaart waarop alle gevoelige verblijfslocaties te vinden zijn.

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk