Nieuws, Woo

Nieuwe Wob-cursussen Roger Vleugels

WOB-illustratie

Wob-specialist Roger Vleugels hervat dit voorjaar zijn cursussen over de Wet Openbaarheid van Bestuur. Vanwege persoonlijke omstandigheden had Vleugels, dé Wob-specialist van Nederland, een aantal van zijn activiteiten een half jaar op een laag pitje gezet. Maar inmiddels kun je je weer aanmelden voor de basiscursus Wet Openbaarheid van Bestuur. In april en mei zal de cursus, die drie avonden in beslag neemt, in Utrecht worden gehouden. De data staan nog niet vast. De prijs is 400 euro, en deelnemers ontvangen een toolkit en certificaat na deelname. Voor meer informatie én de aanmeldformulieren ga je naar de VVOJ-pagina voor cursussen in Nederland.

TIP: Op de algemene VVOJ-trainingspagina vindt je de weg naar álle cursussen, opleidingen en trainingen Journalistiek, zowel in Nederland als in Vlaanderen.

 

Gerelateerde artikelen

Je ziet en ruikt het niet, maar het veroorzaakt net zoveel gezondheidsverlies als overgewicht: luchtvervuiling zorgt jaarlijks voor 11.000 voortijdige doden. Uit dataonderzoek van Investico en EenVandaag blijkt dat ruim tweeduizend scholen, kinderdagverblijven, verpleeghuizen en sportvelden te dicht bij een drukke weg staan en daar zelf niet van op de hoogte zijn. De onderzoeksjournalisten gebruikten openbare databestanden en maakten een kaart waarop alle gevoelige verblijfslocaties te vinden zijn.

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk