Kenniscentrum, Nieuws

Nieuw fonds voor journalisten

Journalisten kunnen sinds kort een aanvraag doen voor een nieuw fonds, een samenwerkingsverband tussen het het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten en de Stichting Lira. Journalisten kunnen aanvragen doen voor bijdragen uit het zogenaamde Lira Auteursfonds Reprorecht.

Het bestuur van het Fonds BJP beoordeelt op grond van de gebruikelijke criteria of een aanvraag in aanmerking komt voor een bijdrage. De bijdrage is maximaal € 1500 per project. Wijze van indienen: voorstel (kort, een a-4tje volstaat), werkplan, cv, intentieverklaring hoofdredacteur en voorbeelden eigen werk. Lees meer hier of hier.

Bekijk de volledige lijst van Fondsen en Beurzen voor onderzoeksjournalisten hier.

Gerelateerde artikelen

Je ziet en ruikt het niet, maar het veroorzaakt net zoveel gezondheidsverlies als overgewicht: luchtvervuiling zorgt jaarlijks voor 11.000 voortijdige doden. Uit dataonderzoek van Investico en EenVandaag blijkt dat ruim tweeduizend scholen, kinderdagverblijven, verpleeghuizen en sportvelden te dicht bij een drukke weg staan en daar zelf niet van op de hoogte zijn. De onderzoeksjournalisten gebruikten openbare databestanden en maakten een kaart waarop alle gevoelige verblijfslocaties te vinden zijn.

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk