Nieuws, VVOJ Activiteiten

Nieuwe cursussen VVOJ

Onderzoeksjournalisten die op korte termijn hun vaardigheden willen verbeteren kunnen dit jaar opnieuw gebruik maken van twee cursussen die in samenwerking met de VVOJ worden georganiseerd.

Wat we ‘onderzoeksjournalistiek’ noemen is feitelijk een optelsom van uiteenlopende onderzoektechnieken.

‘Slim zoeken op internet’ is daar een voorbeeld van. Andere basistechnieken zijn onderzoekshypothesen maken, documenten opsporen, data analyseren en databases bouwen.

Wie zijn onderzoekstechnieken wil aanscherpen en meer wil horen over recente ontwikkelingen op het gebied van internet en computers, kan dit voorjaar op twee plaatsen terecht: Utrecht en Amsterdam.

Beide cursussen Onderzoeksjournalistiek worden georganiseerd in samenwerking met de VVOJ. De trainers kent u van onze congressen. Leden van de VVOJ krijgen 15 procent korting op de inschrijfprijs. Ook niet-VVOJ-leden kunnen zich inschrijven.

Utrecht
Onderzoeksjournalistiek
Centrum voor Communicatie en Journalistiek
Data: Donderdagavond 9 april t/m 25 juni 2009

Amsterdam
Onderzoeksjournalistiek
De Redactie
Data: Woensdag 6, 13, 20 mei 2009

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk