Nieuws

11 december | Algemene Ledenvergadering

AMSTERDAM - Uitreiking de Loep in Pakhuis de Zwijger.  De Loep is een Vlaams-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die sinds 2007 door ons – de Vereniging van Onderzoeksjournalisten – wordt uitgereikt aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek.

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 11 december om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Beste leden,

Graag nodigen wij jullie uit voor de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op:

  • Datum: 11 december 
  • Tijd: 20.00u 
  • Locatie: Online

Wij hopen dat je in de gelegenheid bent om de vergadering bij te wonen. Hieronder staan de vergaderstukken. De vergaderstukken zijn alleen te openen door VVOJ-Leden

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk