Nieuws

26 oktober | Gratis workshop Regionale onderzoeksjournalistiek in Antwerpen

vanilla-bear-films-JEwNQerg3Hs-unsplash (1)

Op donderdag 26 oktober – van 18 tot 21u – organiseert de VVOJ in Antwerpen een workshop over regionale onderzoeksjournalistiek. De avond zal uit twee sessies bestaan.

Klik hier om aan te melden

Sessie 1: Misdaad in de achtertuin

Paul Bolwerk en Henk Van Gelder zijn twee ervaren onderzoeks- en misdaadjournalisten bij de Nederlandse krant De Gelderlander. Zij zullen hun onderzoeksaanpak uit de doeken doen zoals waar je de juiste informatie vindt, hoe je bronnen overtuigt om te spreken en hoe je je onderzoek structureert en organiseert.

Sessie 2: Wantoestanden bij de politie blootleggen

Rik van Hulst en Sjors van Beek van dagblad De Limburger doken in de achtergronden van het grootste disciplinaire onderzoek ooit binnen de Nationale Politie. Hun verhaal ‘De politiepuist van Horst’ is het hoogtepunt van een reeks artikelen die al sinds 2019 loopt. Hoe dring je als onderzoeksjournalist door in een bastion zoals dat van de Nationale Politie? En wat kom je daar dan allemaal tegen? Zij nemen je mee achter de schermen van hun onderzoek. Ze wonnen er de journalistieke prijs De Tegel mee.

Praktisch
  • Tijdstip: Donderdag 26 okt 18-21 uur.
  • AP Hogeschool – Lange nieuwstraat 101, 2000 Antwerpen (op 12 min. wandelen van Antwerpen Centraal
  • Klik hier om aan te melden

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk