Nieuws

26 oktober | Gratis workshop Regionale onderzoeksjournalistiek in Antwerpen

vanilla-bear-films-JEwNQerg3Hs-unsplash (1)

Op donderdag 26 oktober – van 18 tot 21u – organiseert de VVOJ in Antwerpen een workshop over regionale onderzoeksjournalistiek. De avond zal uit twee sessies bestaan.

Klik hier om aan te melden

Sessie 1: Misdaad in de achtertuin

Paul Bolwerk en Henk Van Gelder zijn twee ervaren onderzoeks- en misdaadjournalisten bij de Nederlandse krant De Gelderlander. Zij zullen hun onderzoeksaanpak uit de doeken doen zoals waar je de juiste informatie vindt, hoe je bronnen overtuigt om te spreken en hoe je je onderzoek structureert en organiseert.

Sessie 2: Wantoestanden bij de politie blootleggen

Rik van Hulst en Sjors van Beek van dagblad De Limburger doken in de achtergronden van het grootste disciplinaire onderzoek ooit binnen de Nationale Politie. Hun verhaal ‘De politiepuist van Horst’ is het hoogtepunt van een reeks artikelen die al sinds 2019 loopt. Hoe dring je als onderzoeksjournalist door in een bastion zoals dat van de Nationale Politie? En wat kom je daar dan allemaal tegen? Zij nemen je mee achter de schermen van hun onderzoek. Ze wonnen er de journalistieke prijs De Tegel mee.

Praktisch
  • Tijdstip: Donderdag 26 okt 18-21 uur.
  • AP Hogeschool – Lange nieuwstraat 101, 2000 Antwerpen (op 12 min. wandelen van Antwerpen Centraal
  • Klik hier om aan te melden

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk