Nieuws

30 augustus – VVOJ Start Café

DSC_3707

Alle startende, jonge en aspirant-onderzoeksjournalisten opgelet! Woensdag 30 augustus zal er weer een VVOJ Start Café plaatsvinden. Ditmaal met Tim Hofman en de redactie van Boos als sprekers. Met hun YouTube-serie Boos confronteert ze al jarenlang fraudeurs, oplichters en foute werkgevers. Meestal met humor en spot. Maar ook bloedserieus, zoals de veelbekeken video over de misstanden rondom The Voice.

We gaan het met Hofman hebben over het immer gestrekte been, activisme als journalist, het aanspreken van een jonge doelgroep en de journalistieke ambities van hem en zijn team.

Luister, leer en praat met ons mee de 30e! Na afloop drinken we samen een borrel. Wel graag even aanmelden via deze link.

Het Café zal plaatsvinden in Lab111 in Amsterdam en is uitsluitend bedoeld voor jonge, aspirerende en beginnende onderzoeksjournalisten.

  • Datum: woensdag 30 augustus. Deuren open vanaf 19:30, start programma 20:00
  • Spreker: Tim Hofman
  • Interviewer: Karlijn Saris
  • Locatie: Lab 111, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam

Gerelateerde artikelen

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft besloten om een bijzondere leerstoel Onderzoeksjournalistiek in te stellen. De leerstoel wordt voor 5 jaar ingesteld en is tot stand gekomen op initiatief van de Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Voor de financiering zijn Vereniging Veronica, Gieskes-Strijbis Fonds en Stichting Democratie en Media bij dit initiatief betrokken.

Journalisten zijn niet tevreden over de afhandeling van Woo-verzoeken. Het duurt vaak lang, levert soms weinig op, en de communicatie kan volgens hen beter. Veel winst lijkt te halen uit tijdig en open overleg en praktische afspraken tussen Woo-behandelaars en de journalisten.

Dit volgt uit een onderzoek waaraan 256 (onderzoeks)journalisten deelnamen en waarvoor een dialoogtafel met journalisten en Woo-behandelaars van de overheid is georganiseerd.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk