Nieuws

30 augustus – VVOJ Start Café

DSC_3707

Alle startende, jonge en aspirant-onderzoeksjournalisten opgelet! Woensdag 30 augustus zal er weer een VVOJ Start Café plaatsvinden. Ditmaal met Tim Hofman en de redactie van Boos als sprekers. Met hun YouTube-serie Boos confronteert ze al jarenlang fraudeurs, oplichters en foute werkgevers. Meestal met humor en spot. Maar ook bloedserieus, zoals de veelbekeken video over de misstanden rondom The Voice.

We gaan het met Hofman hebben over het immer gestrekte been, activisme als journalist, het aanspreken van een jonge doelgroep en de journalistieke ambities van hem en zijn team.

Luister, leer en praat met ons mee de 30e! Na afloop drinken we samen een borrel. Wel graag even aanmelden via deze link.

Het Café zal plaatsvinden in Lab111 in Amsterdam en is uitsluitend bedoeld voor jonge, aspirerende en beginnende onderzoeksjournalisten.

  • Datum: woensdag 30 augustus. Deuren open vanaf 19:30, start programma 20:00
  • Spreker: Tim Hofman
  • Interviewer: Karlijn Saris
  • Locatie: Lab 111, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk