Nieuws

Pers en PR kunnen niet zonder elkaar

VVOJ2022_foto_-105

Is er een manier waarop pers en pr constructiever kunnen samenwerken? Die vraag stond centraal in de gesprekken die Zembla-onderzoeksjournalist Ton van der Ham voerde met ‘de andere kant’.

Acht (voormalige) woordvoerders en pr-adviseurs van verschillende ministeries, de Rijksvoorlichtingsdienst, pr- en communicatiebureaus, UMC Utrecht en Rabobank vertelden hem openhartig over de soms zeer gespannen relatie met de media – en met Ton zelf. Hij schreef er het VVOJ-essay over en werkte de interviews verder uit in zijn E-book ‘Voorbij het wantrouwen’. Is wederzijdse wantrouwen eigenlijk erg?

Moet dit in de toekomst anders?

In het boek kijken Ton van der Ham en de woordvoerders kritisch naar zichzelf en de eigen beroepsgroep. Een ding is in ieder geval zeker: pers en pr kunnen niet om elkaar heen

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk