Nieuws

Pers en PR kunnen niet zonder elkaar

VVOJ2022_foto_-105

Is er een manier waarop pers en pr constructiever kunnen samenwerken? Die vraag stond centraal in de gesprekken die Zembla-onderzoeksjournalist Ton van der Ham voerde met ‘de andere kant’.

Acht (voormalige) woordvoerders en pr-adviseurs van verschillende ministeries, de Rijksvoorlichtingsdienst, pr- en communicatiebureaus, UMC Utrecht en Rabobank vertelden hem openhartig over de soms zeer gespannen relatie met de media – en met Ton zelf. Hij schreef er het VVOJ-essay over en werkte de interviews verder uit in zijn E-book ‘Voorbij het wantrouwen’. Is wederzijdse wantrouwen eigenlijk erg?

Moet dit in de toekomst anders?

In het boek kijken Ton van der Ham en de woordvoerders kritisch naar zichzelf en de eigen beroepsgroep. Een ding is in ieder geval zeker: pers en pr kunnen niet om elkaar heen

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Graag laten we jullie weten dat de kaartverkoop voor de VVOJ Conferentie 2024 is geopend. Kom net als vele collega’s uit Vlaanderen en Nederland op 15 en 16 november naar Rotterdam. Het thema is dit jaar Onverschrokken de nieuwe wereld in.

Onafhankelijk en diepgravend journalistiek onderzoek op lokaal niveau, hoe doe je dat? Hoe overleef je als kleine, onafhankelijke start-up? Hoe kan artificiële intelligentie (AI)  journalisten helpen bij onderzoek? Hoe toon je achterkamertjespolitiek aan? Wil je hier meer over weten? Kom naar de Regiomiddag die de VVOJ aanbiedt op 8 oktober in Arnhem.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk