Nieuws

Pers en PR kunnen niet zonder elkaar

VVOJ2022_foto_-105

Is er een manier waarop pers en pr constructiever kunnen samenwerken? Die vraag stond centraal in de gesprekken die Zembla-onderzoeksjournalist Ton van der Ham voerde met ‘de andere kant’.

Acht (voormalige) woordvoerders en pr-adviseurs van verschillende ministeries, de Rijksvoorlichtingsdienst, pr- en communicatiebureaus, UMC Utrecht en Rabobank vertelden hem openhartig over de soms zeer gespannen relatie met de media – en met Ton zelf. Hij schreef er het VVOJ-essay over en werkte de interviews verder uit in zijn E-book ‘Voorbij het wantrouwen’. Is wederzijdse wantrouwen eigenlijk erg?

Moet dit in de toekomst anders?

In het boek kijken Ton van der Ham en de woordvoerders kritisch naar zichzelf en de eigen beroepsgroep. Een ding is in ieder geval zeker: pers en pr kunnen niet om elkaar heen

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk