Nieuws

Winnaar Wie is de Mol schenkt deel prijzengeld aan de VVOJ

Scherm­afbeelding 2023-03-14 om 14.57.38

Onderzoeksjournalist Daniel Verlaan heeft Wie is de Mol gewonnen. In de finale-uitzending gaf hij aan een deel van het prijzengeld te schenken aan de VVOJ, speciaal voor de scholing van jonge onderzoeksjournalisten. Wij zijn ontzettend dankbaar en vereerd met dit bericht.

Goede onderzoeksjournalistiek is essentieel voor het goed functioneren van onze democratische rechtsstaat. Het is dan ook van groot belang om jonge, gedreven journalisten kennis te laten maken met onderzoeksjournalistiek en hun talent daarvoor te ontwikkelen. Ik hoop dat deze schenking bijdraagt aan een nieuwe generatie  onderzoeksjournalisten."

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk