Nieuws

Winnaar Wie is de Mol schenkt deel prijzengeld aan de VVOJ

Scherm­afbeelding 2023-03-14 om 14.57.38

Onderzoeksjournalist Daniel Verlaan heeft Wie is de Mol gewonnen. In de finale-uitzending gaf hij aan een deel van het prijzengeld te schenken aan de VVOJ, speciaal voor de scholing van jonge onderzoeksjournalisten. Wij zijn ontzettend dankbaar en vereerd met dit bericht.

Goede onderzoeksjournalistiek is essentieel voor het goed functioneren van onze democratische rechtsstaat. Het is dan ook van groot belang om jonge, gedreven journalisten kennis te laten maken met onderzoeksjournalistiek en hun talent daarvoor te ontwikkelen. Ik hoop dat deze schenking bijdraagt aan een nieuwe generatie  onderzoeksjournalisten."

Gerelateerde artikelen

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk