Conferentie, Nieuws

Theatervoorstelling ‘KRANT’

de_klap_1_krant_publi_beeld_landscape_low_res

Speciaal voor de VVOJ speelt theatergroep de Veenfabriek de voorstelling KRANT op donderdagavond 17 november in theater Ins Blau in Leiden.

Krant, daar wil je bij zijn. De energie die bij een redactie hoort, scherpe onderlinge verhoudingen, de weerstand als de hand van de uitgever opduikt, tomeloze ambities. Het zit allemaal in de herkenbare, grappige en verontrustende voorstelling KRANT die ik eerder dit jaar zag in De Meervaart. Zoals de dingen bij KRANT gaan, kan het ook werken bij online, omroep en tijdschrift. Groot nieuws roept onze drift om te scoren op, dus nemen we risico’s. We zetten alles op alles voor onze onderzoeken en onze verhalen, maar soms stuiten we op de economische wetten van de bedrijfsvoering in onze organisatie. Wat doe je dan? En welke gevolgen accepteer je? De krant, je moet er elke dag eentje lezen. En KRANT, als mediawerker moet je deze voorstelling zien, of je nu freelance bent of in vaste dienst. Let naast het wervelende spel, de schaduw van mediamagnaat Van Thillo en de spanning in het scenario ook op het bijzondere decor. Ik ga nog een keer en ik zie je in Leiden.

Een verwoestende ramp aan de andere kant van de wereld.
Kwalijke zaken die aan het licht komen veel dichter bij huis.
Koffie, redactievergaderingen en andere gevaren.

Het is vandaag. De aardbeving voor de kust van Chili is catastrofaal. Verwoestende golven tot 25 meter hoog slaan op de kust. De tsunami reikt tot aan de andere kant van de Stille Oceaan. Het lukt de redactie niet om contact te krijgen met de correspondent in Zuid-Amerika. Tegelijk worden er over het eigen bedrijf onthutsende geheimen onthuld. Maar wat is er van waar? En wat zijn de gevolgen als ook dit in de krant komt…?

KRANT is het eerste deel van het drieluik DE KLAP geschreven en geregisseerd door Joeri Vos, geïnspireerd door de vraag “Waar doe je goed aan?” Speciaal voor de VVOJ speelt theatergroep Veenfabriek deze voorstelling op donderdagavond 17 november in theater Ins Blau in Leiden.

Boek een ticket voor de voorstelling KRANT voor 15 euro of in combinatie met een ticket voor de Conferentie Onderzoeksjournalistiek.

 

  • Ledenticket = een conferentiekaartje waar optioneel het handboek (25 euro) OF de voorstelling (15 euro) aan toegevoegd kan worden
  • All in ticket’ = een conferentiekaartje inclusief het Handboek voor Onderzoeksjournalisten én een ticket voor de Theatervoorstelling KRANT + nagesprek (op donderdag 17 november).
  • VVOJ-leden kunnen voor € 260,-  naar De Conferentie. Ben je ook lid van de NVJ? Dan kun je al voor €200,- deelnemen. Vul de code ikbenlidvandenvj in en houd je lidnummer van de NVJ bij de hand.
“Een liefdevolle satire over wereldverbeteraars die proberen hun werk goed te doen.”

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk