Nieuws, WOB

VVOJ-café: van Wob naar Woo (online)

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Scroll naar beneden om direct aan te melden

Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden
Moderatie door Jorg Leijten

De Wob gaat verdwijnen. Decennialang was de Wet openbaarheid van bestuur een even geliefd als verguisd middel.  Wilde je weten hoe een bepaald besluit tot stand was gekomen? “Even wobben dan maar.” Het leidde tot talloze scoops en reconstructies.

Waarop moeten journalisten letten als ze straks een WOO-verzoek doen? Wat blijft hetzelfde als onder de Wob en wat niet? Wat gebeurt er met alle jurisprudentie die er ligt rondom de Wob? Met ruimte voor vragen en discussie over de oude én nieuwe wet.

Je vindt het VVOJ Café online, donderdagavond 10 februari, om 20:00 uur.

Toegang gratis, maar wel even registreren. Dat kan hier.

“Waarop moeten journalisten letten als ze straks een WOO-verzoek doen?”

Gerelateerde artikelen

Nieuws, WOB

Wat heb jij nodig om beter te kunnen wobben? Zou je wel eens willen overleggen met collega-journalisten, of zie je meer in een database met alle bestuursorganen? Of een tool om je Wob-verzoeken te beheren?

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeks- journalisten

En kom met flinke korting naar onze conferentie.