Conferentie

Kijk mee! Ewald Engelen interviewt Adam Tooze

Tooze zonder uitleg(1)

De VVOJ-conferentie wordt dit jaar ingeleid door Adam Tooze. Hij is historicus, professor aan de Columbia University in New York en auteur van Crashed: How a Decade of Financial Crises Changed the World, de ultieme kroniek van de globale financiële crisis in 2008. In dat boek brengt Tooze geschiedschrijving, journalistiek onderzoek en academische inzichten samen en vertelt daarmee het verhaal van die crisis zoals niemand anders dat heeft gedaan.

Hij is dus de uitgelezen gast om het te hebben over hoe journalisten van de huidige crisis verslag kunnen geven. Hoe dring je door tot in de hoogste rangen van belangrijke globale instellingen zoals het IMF, de Fed of de ECB? Hoe benader je topambtenaren en politici om te weten te komen wat er zich werkelijk achter de schermen afspeelt? Als ervaren crisischroniqueur gidst Tooze de weg door de verhalen in deze coronacrisis. Ewald Engelen, professor Financial Geography en Op-Ed writer bij De Groene Amsterdammer, interviewt Adam Tooze.

Dit interview is ook toegankelijk voor mensen die geen ticket voor de conferentie hebben.

Klik hier om deel te nemen

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

We are organizing an intensive master class on finding, validating and processing footage. Never before has the Washington Post given such an insight into its own methodology.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk