De Loep

Aanmelding Loep 2020 geopend: doe snel een voordracht.

LOEP

De kortste weg naar eeuwige roem in de onderzoeksjournalistiek is natuurlijk het winnen van een Loep. Doe daarom snel een voordracht!

Iedereen kan zijn eigen of andermans werk voordragen bij de jury. De voordacht over 2020 is gesplitst in twee rondes. Producties verschenen tussen 1 januari en 31 oktober 2020 kunnen nu worden aangemeld. De aanmelding sluit op 24 november 27 november om 24.00 uur.

Producties die gepubliceerd zijn tussen 1 november en 31 december 2020 kunnen vanaf 1 december 2020 worden voorgedragen. Houd hiervoor onze website en/of de nieuwsbrief in de gaten.

[gravityform id=”90″ title=”true” description=”true”]

Gerelateerde artikelen

Onder leiding van Follow the Money publiceerden in totaal elf (onderzoeks)redacties uit zeven Europese landen onder de noemer China Science Investigation meerdere artikelen en uitzendingen. In Nederland waren dat RTL Nieuws en FTM, in Vlaanderen De Tijd. Het onderzoek gaat over kennisveiligheid in verschillende Europese landen.

De zesdelige podcastserie onderzoekt hoe de Golfstaten de macht grijpen in de voetbalwereld. In 2010 kreeg Qatar tot verrassing van velen het WK toegewezen. Sindsdien is het land uitgegroeid tot een van de machtigste landen in de grootste sport ter wereld, op de voet gevolgd door Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk