Cafe, Nieuws

VVOJ Loep-café: Aanstormende Onderzoekers

1+1_ Beers For Dads

Donderdagavond 28 mei is het zover: het eerste online Loep-café! Vanaf 20.30 uur zitten interviewers Evert de Vos en Coen van de Ven klaar om de genomineerden voor de Loep-aanmoedigingsprijs te bevragen. Hoe heeft Lucien Hordijk een hoogleraar, die multimiljonair is geworden met een kankermedicijn, aan de praat gekregen? Hoe zijn Gidi Pols en Jochem van Staalduine erachter gekomen dat vele gedupeerde leners van de DSB-bank nog steeds met financiële problemen kampen? Waarom bezocht Kasper Goethals illegale goudmijnen in Oeganda? Kom voor de antwoorden op deze vragen naar het eerste VVOJ Loep-café.
Evert de Vos en Coen van de Ven praten verder met de onderzoekers èn de bezoekers over de perspectieven voor aanstormende onderzoekers. Juryvoorzitter Kees van den Bosch zal elk onderzoek introduceren.

Meer informatie en aanmelden.

Volgende VVOJ Loep-cafés met genomineerden voor de Loep zijn gepland op 11 en 25 juni en 3 en 17 september. Zet deze data alvast in je agenda om de café’s live bij te wonen!

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk