De Loep

Wie zijn de beste onderzoeksjournalisten?

De Winnaars! Jelle de Ru

De Loep-uitreiking, de onderscheidingen voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoekjournalistiek van 2019, vindt plaats op 27 maart.

Alle aanmeldingen zijn binnen, de Loep-jury beslist op 21 februari wie er genomineerd zijn. De VVOJ reikt de prijs uit in drie categorieën: opsporende, controlerende en signalerende onderzoeksjournalistiek. Jong talent maakt kans op de aanmoedigingsprijs.

Hadassah de Boer presenteert de feestelijke uitreiking op 27 maart. Informatie over de rest van het programma en hoe je je kunt aanmelden volgt binnenkort. Maar noteer alvast dit:

Vrijdag 27 maart
Avond van de Onderzoeksjournalistiek
Pakhuis de Zwijger in Amsterdam

Gerelateerde artikelen

“Een ideale plek voor mensen die niet gevonden willen worden” gaat over de opkomst en ondergang van De Hertenwei, een familiecamping in de periferie van het Brabantse dorpje Lage Mierde. In de jaren zeventig en tachtig was De Hertenwei een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders uit onder meer Rotterdam, wat de camping een “goudmijn” maakte voor de toenmalige eigenaren en ondernemers uit het dorp.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk