De Loep

Wie zijn de beste onderzoeksjournalisten?

De Winnaars! Jelle de Ru

De Loep-uitreiking, de onderscheidingen voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoekjournalistiek van 2019, vindt plaats op 27 maart.

Alle aanmeldingen zijn binnen, de Loep-jury beslist op 21 februari wie er genomineerd zijn. De VVOJ reikt de prijs uit in drie categorieën: opsporende, controlerende en signalerende onderzoeksjournalistiek. Jong talent maakt kans op de aanmoedigingsprijs.

Hadassah de Boer presenteert de feestelijke uitreiking op 27 maart. Informatie over de rest van het programma en hoe je je kunt aanmelden volgt binnenkort. Maar noteer alvast dit:

Vrijdag 27 maart
Avond van de Onderzoeksjournalistiek
Pakhuis de Zwijger in Amsterdam

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Heineken beloofde kort na de Russische invasie van Oekraïne weg te gaan uit Rusland. De verhalen van FTM onthullen dat de bierbrouwer niet alleen stug door bleef brouwen, maar dat het bedrijf in Rusland sinds het begin van de oorlog 61 nieuwe producten heeft gelanceerd, de productie opschroefde en extra personeel aannam. Heineken dook in het gat dat merken die wel waren vertrokken, zoals Guinness en Coca Cola, achterlieten.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk