De Loep

Wie zijn de beste onderzoeksjournalisten?

De Winnaars! Jelle de Ru

De Loep-uitreiking, de onderscheidingen voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoekjournalistiek van 2019, vindt plaats op 27 maart.

Alle aanmeldingen zijn binnen, de Loep-jury beslist op 21 februari wie er genomineerd zijn. De VVOJ reikt de prijs uit in drie categorieën: opsporende, controlerende en signalerende onderzoeksjournalistiek. Jong talent maakt kans op de aanmoedigingsprijs.

Hadassah de Boer presenteert de feestelijke uitreiking op 27 maart. Informatie over de rest van het programma en hoe je je kunt aanmelden volgt binnenkort. Maar noteer alvast dit:

Vrijdag 27 maart
Avond van de Onderzoeksjournalistiek
Pakhuis de Zwijger in Amsterdam

Gerelateerde artikelen

Onder leiding van Follow the Money publiceerden in totaal elf (onderzoeks)redacties uit zeven Europese landen onder de noemer China Science Investigation meerdere artikelen en uitzendingen. In Nederland waren dat RTL Nieuws en FTM, in Vlaanderen De Tijd. Het onderzoek gaat over kennisveiligheid in verschillende Europese landen.

De zesdelige podcastserie onderzoekt hoe de Golfstaten de macht grijpen in de voetbalwereld. In 2010 kreeg Qatar tot verrassing van velen het WK toegewezen. Sindsdien is het land uitgegroeid tot een van de machtigste landen in de grootste sport ter wereld, op de voet gevolgd door Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk