Aanmelden VVOJ-prijs het Vliegwiel 2019

Vliegwiel 2019

Vanaf nu tot en met 30 september is het mogelijk kandidaten voor te dragen voor de VVOJ-prijs Het Vliegwiel. Het Vliegwiel is een eerbetoon aan journalistiek managers of eindredacteuren die zich het afgelopen jaar (1 oktober – 30 september) bijzonder hebben ingespannen om de onderzoeksjournalistiek te behouden of te stimuleren en/of de kwaliteit van onderzoeksjournalistieke projecten te bevorderen.

Journalisten die met of voor zo’n vliegwiel werken, kunnen een gemotiveerde voordracht doen. Voorwaarde is dat de voordracht wordt gesteund door minimaal drie journalisten. Op basis van de voordrachten selecteert een jury twee of drie genomineerden.

De genomineerden worden uitgenodigd om tijdens het conferentiediner op vrijdagavond 22 november te vertellen hoe zij de onderzoeksjournalistiek stimuleren, bij voorkeur gelardeerd met smeuïge anekdotes. Vervolgens wordt de winnaar bekend gemaakt.

De prijs bestaat uit een object.

Meer informatie over het doen van voordrachten, de jury en de beoordelingscriteria in het reglement.