Conferentie

#VVOJ19: we gaan naar Tilburg!

ansichtkaart-zesluik-tilburg

Gewikt, gewogen en besloten: de VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek 2019 strijkt op 22 en 23 november neer in Tilburg. #VVOJ19 belooft een mooie samenwerking te worden met de opleiding Journalistiek van Fontys Hogescholen en onder andere BN DeStem.

Het thema voor de alweer achttiende editie van de tweedaagse trainingsconferentie is nog niet bepaald, daar buigen het VVOJ-bestuur en de conferentiewerkgroep zich over. Heb je zin om als vrijwilliger bij te dragen aan de programmering en organisatie van dit jaarlijke VVOJ-hoogtepunt, meld je dan met een mailtje naar het verenigingsbureau.

Meer informatie over het programma en de conferentielocatie (in elk geval vlak bij het centraal station van Tilburg) volgt snel. Voor nu geldt: save the date!

Global Investigative Journalism Conference 2019

Eerder in het jaar, van 26 tot en met 29 september, is in de Duitse havenstad Hamburg #GIJC19, de Global Investigative Journalism Conference 2019. Margo Smit, die de VVOJ vertegenwoordigt in het bestuur van het Global Investigative Journalist Network,  heeft ook zitting in het organiserend comité van #GIJC19 en brengt daar graag ideeën van VVOJ’ers in voor debatten, workshops, presentaties, trainingen en wat al niet meer. Heb je een fijn plan? Mail het naar het verenigingsbureau en wij sturen het voor je door naar Margo. Ideeën kunnen tot half maart worden ingediend.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

conferentie-1x

Eind 2013 ontvangt de gemeenteraad van Birmingham, Engeland – een merkwaardige anonieme brief waarin melding wordt gemaakt van een complot van Islamisten om openbare scholen in een achterstandswijk over te nemen. Het geheime plan had de codenaam Operation Trojan Horse. De brief wordt intern snel ontmaskerd als nep, maar veroorzaakt toch landelijke paniek als die in maart 2014 lekt naar de pers. Anekdotes over leerkrachten die Salafistische gedachten in de hoofden van hun leerlingen pompen en hun vrouwelijke collega’s discrimineren, buitelen over elkaar heen in de media.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk