De Loep

De Loep 2018: jury is volop aan de slag

De Loep

Vrijdag 4 januari was de laatste dag waarop je werk kon voordragen voor De Loep 2018. Na 8 februari maakt de jury de nominaties bekend. De prijsuitreiking is op vrijdagavond 22 maart in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam.

Op die datum, tijdens de tweede editie van de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, horen we wie hebben gewonnen in de drie Loepcategorieën: opsporende, controlerende en signalerende onderzoeksjournalistiek. Ook selecteert de jury genomineerden voor de VVOJ Aanmoedigingsprijs, voor talent tot en met 30 jaar. Sinds vorig jaar heeft de jury bovendien de mogelijkheid een oeuvreprijs toe te kennen.

Meer informatie over de categorieënindeling lees je in het loepreglement.

De jury van De Loep staat onder voorzitterschap van Kees van den Bosch. Hier vind je de jurysamenstelling.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Heineken beloofde kort na de Russische invasie van Oekraïne weg te gaan uit Rusland. De verhalen van FTM onthullen dat de bierbrouwer niet alleen stug door bleef brouwen, maar dat het bedrijf in Rusland sinds het begin van de oorlog 61 nieuwe producten heeft gelanceerd, de productie opschroefde en extra personeel aannam. Heineken dook in het gat dat merken die wel waren vertrokken, zoals Guinness en Coca Cola, achterlieten.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk