De Loep

De Loep 2018: jury is volop aan de slag

De Loep

Vrijdag 4 januari was de laatste dag waarop je werk kon voordragen voor De Loep 2018. Na 8 februari maakt de jury de nominaties bekend. De prijsuitreiking is op vrijdagavond 22 maart in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam.

Op die datum, tijdens de tweede editie van de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, horen we wie hebben gewonnen in de drie Loepcategorieën: opsporende, controlerende en signalerende onderzoeksjournalistiek. Ook selecteert de jury genomineerden voor de VVOJ Aanmoedigingsprijs, voor talent tot en met 30 jaar. Sinds vorig jaar heeft de jury bovendien de mogelijkheid een oeuvreprijs toe te kennen.

Meer informatie over de categorieënindeling lees je in het loepreglement.

De jury van De Loep staat onder voorzitterschap van Kees van den Bosch. Hier vind je de jurysamenstelling.

Gerelateerde artikelen

“Een ideale plek voor mensen die niet gevonden willen worden” gaat over de opkomst en ondergang van De Hertenwei, een familiecamping in de periferie van het Brabantse dorpje Lage Mierde. In de jaren zeventig en tachtig was De Hertenwei een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders uit onder meer Rotterdam, wat de camping een “goudmijn” maakte voor de toenmalige eigenaren en ondernemers uit het dorp.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk