De Loep

*EXTRA*EXTRA* bij De Loep 2017

MerciNederland

Een fijne valreeptoevoeging aan het programma van de Avond van de Onderzoeksjournalistiek: Jan Delvaux  komt een voorproefje geven van Merci Nederland, de nieuwe show van het vermaarde Vlaamse duo Belpop Bonanza. Een extra reden om vrijdag 6 april naar Pakhuis de Zwijger te komen.

Jan Delvaux is het Vlaamse equivalent van popprofessor Leo Blokhuis. Samen met DJ Bobby Ewing, een muzikale legende in Vlaanderen, vormt Delvaux het duo Belpop Bonanza, bekend van spraakmakende en succesrijke theatershows over de geschiedenis van de Belgische popmuziek.

Het gaat daarin zo vaak over de grote impact van Nederland dat een ode aan de noorderburen niet kon uitblijven. Vandaar de passende hulde: ‘Merci Nederland’.


De twee geboren vertellers brengen sterke, maar ware verhalen, die worden ingekleurd met trivia, filmpjes, foto’s en muziek. Boeiend, leerrijk en vooral ook grappig. Onvermijdelijk ontdekten de twee Belgen tijdens de voorbereiding wat hun natie betekend heeft voor Nederland. Wat voor extra vuurwerk zorgt.

Jan Delvaux brengt nu dus een voorproefje uit dit programma tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalisitiek in Pakhuis de Zwijger. Het vrolijke intermezzo staat gepland tussen de keynoite van gastspreker Drew Sullivan en de uitreiking van de VVOJ Aanmoedigingsprijs voor talenten tot en met 30 jaar. Hierna volgen de prijuitreikingen van De Loep 2017 in de categorieën Signalerend, Opsporend en Controlerend.

De toegang tot al dit moois is gratis. Wel even aanmelden op de website van Pakhuis de Zwijger. Meer informatie over de avond en de link naar de reserveringsknop staat op de speciale website loep.vvoj.org.

Gerelateerde artikelen

“Een ideale plek voor mensen die niet gevonden willen worden” gaat over de opkomst en ondergang van De Hertenwei, een familiecamping in de periferie van het Brabantse dorpje Lage Mierde. In de jaren zeventig en tachtig was De Hertenwei een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders uit onder meer Rotterdam, wat de camping een “goudmijn” maakte voor de toenmalige eigenaren en ondernemers uit het dorp.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk